Amstel fietspoint en energie

Elk jaar energieleveranciers vergelijken

Veel consumenten blijven trouw en loyaal aan hun huidige energieleverancier waar ze misschien al langer dan 10 jaar bij aangesloten zijn. Dit is echter niet zo voordelig als de meeste mensen denken. Het is voordeliger om elk jaar of telkens wanneer je contract af loopt te starten met energieleveranciers te vergelijken. Waarom? Dat lees je hieronder.

Verschillende tarieven en kosten

Wanneer je na het aflopen van je contract ingaat op een nieuw contract bij je energieleverancier, dan moet je er rekening mee houden dat je andere tarieven berekend krijgt dan nieuwe klanten krijgen bij deze energieleverancier. Ook kan het zijn dat de tarieven wel vergelijkbaar zijn maar dat de vaste kosten zoals het vastrecht hoger zijn op dit contract. Je bent dus duurder uit dan wanneer je overstapt naar een nieuwe energieleverancier. Je kunt daarom beter energieleveranciers vergelijken en een overstap maken wanneer je huidige contract is afgelopen. Soms heb je geluk en zijn er partijen die hier niet aan mee doen en je altijd voordeel willen geven.

Elke maand wisselende prijzen

De energiemarkt is continue in beweging. De energietarieven veranderen dan ook op elke eerste van de maand. Dit betekent dat de tarieven van jouw huidige contract na een jaar een stuk duurder zijn dan de tarieven die op dat moment gelden. Het is daarom aan te raden om elk jaar je bezig te houden met energieleveranciers vergelijken, ook als je contract nog niet is afgelopen. Je kunt namelijk wel gewoon overstappen naar een goedkopere energieleverancier ondanks een mogelijke overstapboete. Er zijn energieleveranciers die een extra service hiervoor bieden. Zij betalen dan de overstapboete aan je terug waardoor je als nog een overstap kunt maken en hierdoor je energierekening omlaag brengt. Je bespaart hiermee zomaar €300,- per jaar! Energieleveranciers vergelijken loont, ook wanneer je contract nog niet is afgelopen.

Start vandaag nog met energieleveranciers vergelijken

Wil jij ook weten of je kunt besparen op je energierekening en hiermee soms tot wel €300,- per jaar overhouden? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een recentelijk jaarverbruik van jouw woning en een goede energievergelijker. Start vandaan nog met energieleverancier vergelijken en behaal je voordeel via www.consumind.nl!